Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí hot pot

Zapečené brambory jsou sázka na jistotu!

Vydání: 2017/12
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2–4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Pečení 0:20
Z plechu

Ingredience

    • 50 g másla + na dokončení
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 100 g žampionů, na plátky
    • 40 g hladké mouky
    • 500 ml kuřecího vývaru
    • 250 g pečeného či syrového kuřecího masa
    • 2 hrsti zeleniny (mražený hrášek, růžičky brokolice, mrkev na kostičky, kukuřice)
    • špetka muškátového květu
    • 1–2 lžičky hořčice v prášku
    • 3 velké vařené brambory, oloupané
    • bazalka na ozdobení

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 220°C. V pánvi rozehřejte máslo, vsypte cibuli a opékejte, dokud nezměkne. Přidejte žampiony a ještě krátce opékejte. Zaprašte moukou a umíchejte jíšku. Pak do pánve vmíchejte vývar tak, aby se v něm jíška pěkně rozpustila. Přiveďte k varu, nechte povařit a zhoustnout.

Směs se žampiony vlijte do pekáčku, přidejte maso, zeleninu, muškátový oříšek s hořčicí a promíchejte. Poklaďte plátky brambor, na ně rozložte plátky másla, osolte, opepřete a dejte zapéct na 20 minut. Ozdobte bazalkou a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí polévka se špenátem

Nasi goreng

Kuřecí závin

Přidat komentář