Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuskusový salát s chřestem a cuketou

Bleskovou přílohu v podobě kuskusového salátu s chřestem a cuketou hravě proměníte v hlavní chod. Přidejte kousky opečeného masa nebo sýr a rychlá večeře je na světě.

Vydání: 2016/6
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
Opékání 0:10
Těstoviny

Ingredience

    • 150–200g kuskusu
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4 lžíce panenského olivového oleje + k podávání
    • 400ml zeleninového vývaru, vroucího
    • 1 lžíce olivového oleje
    • cca 200g zeleného chřestu, na šikmé špalíky
    • 1 menší cuketa, nakrájená na kostičky
    • nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva z 1 biocitronu
    • 2 lžičky světlého třtinového cukru
    • 2 lžíce kaparů, nasekaných
    • po malé hrsti lístků petrželky a máty
    • 2–3 jarní cibulky, na tenké plátky 

Příprava jídla

1 Promíchejte kuskus se lžičkou soli a 1 lžící panenského olivového oleje. Nasypte ho do rendlíku, zalijte vroucím vývarem, zakryjte a nechte zakrytý, dokud kuskus nevsákne všechnu tekutinu a nezměkne. Potom ho načechrejte vidličkou a odložte.

2 Mezitím na olivovém oleji v hlubší pánvi opečte cuketu, okolo 3 minut, potom přisypte chřest a opékejte ještě další 3–4 minuty, dokud vše nezměkne. Osolte, opepřete a vmíchejte do kuskusu.

3 Smíchejte citronovou kůru i šťávu, cukr, kapary a 3 lžíce panenského olivového oleje a zálivku zlehka promíchejte s připraveným salátem a větší částí zelených bylinek. Posypejte zbylými bylinkami a podávejte s panenským olivovým olejem na pokapání. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zelená minestrone s cizrnou a citronem

Cuketové placičky s okurkovým salátkem

Špagety s avokádem a lososem

Krůtí stehna na šalvěji

Bramborová kaše s hráškem

Gratinovaný fenykl

Malinové poháry

Nedělní oběd v letním hávu

reklama

Přidat komentář