Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Květáková smažená rýže

Přeměnili jsme jedno z nejoblíbenějších asijských fastfoodových jídel do zdravější podoby – rýži jsme vyměnili za květák! Vznikl tak talíř plný zeleniny, který vás skvěle zasytí bez výčitek svědomí.

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M
Vaření 0:05
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 1/2 květáku
    • 2 lžíce arašídového oleje
    • 2 vejce
    • 2 lžíce sójové omáčky
    • 300g krevet, vyloupaných
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 5 cm kousek zázvoru, nastrouhaný
    • 2 menší červené chilli papričky, nakrájené nadrobno
    • 1 lžíce ústřicové omáčky
    • 1 lžička sezamového oleje
    • čerstvý koriandr a klínky citronu či limety k podávání

Příprava jídla

1 Růžičky květáku a nedřevnatou část stonku rozmixujte nadrobno, velikost kousků by měla připomínat rýži.

2 Ve woku rozehřejte na středním plameni 1 lžíci arašídového oleje. Vejce prošlehejte s 1 lžící sójové omáčky, vlijte do pánve a zakružte jí tak, aby vejce pokryla co největší plochu. Opékejte asi minutu tak, aby byla omeleta skoro propečená. Vyjměte ji a dejte stranou.

3 Vlijte zbylý olej a zvyšte plamen. Vsypte krevety a opékejte je zhruba minutu. Vyjměte je z pánve, dejte stranou a vsypte česnek, zázvor a chilli, opékejte 1–2 minuty, dokud se vše nerozvoní. Většinu vyjměte a vlijte do pánve ústřicovou omáčku, sezamový olej, zbylou sójovou omáčku a minutu povařte. Vsypte květák a 3–5 minut zvolna opékejte, aby květák změkl, přidejte krevety, promíchejte a rozdělte na talíře.

4 Omeletu natrhejte nebo stočte a nakrájejte na proužky a rozdělte na talíře. Posypte koriandrem a opečeným zázvorem s chilli. Podávejte s klínky citronu či limety.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pizza s cizrnou

Křupavé paličky se zeleninovými hranolky

Kuřecí burger s piri piri

Přidat komentář