Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Makový pudink

Mák nás nikdy neomrzí, a tak pro něj hledáme nová a nová uplatnění. Tentokrát jsme s ním uvařili pudink – křupající zrníčka v jemném krému jsou prostě božská! 

Vydání: 2016/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT5M
Vaření 0:05
Pohár

Ingredience

    • 500ml plnotučného mléka
    • 3 polévkové lžíce nemletého máku
    • 1 vanilkový lusk
    • 35g kukuřičného škrobu (maizeny)
    • 2–3 lžíce krupicového cukru podle chuti
    • 2 velké žloutky
    • 1 lžíce másla

    NA DOKONČENÍ

    • smetana ke šlehání (33%), ušlehaná
    • čerstvé ovoce (ostružiny, maliny, borůvky...)
    • nesolené pistácie, nasekané 

Příprava jídla

1 Do rendlíku vlijte polovinu mléka a vsypte do něj mák. Vanilkový lusk podélně rozřízněte ostrým nožem a vyškrábněte z něj semínka, přidejte je do mléka s mákem a přiveďte k varu. Ve zbylé polovině mléka rozmíchejte škrob, cukr a žloutky, směs vlijte k mléku a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Jakmile je pudink hustý, odstavte ho.

2 Nakonec vmíchejte máslo. Naservírujte do mističek a ozdobte šlehačkou, čerstvým ovocem a pistáciemi.

NĚCO NAVÍC

Pokud máte čas, můžete ze zbylých bílků upéct sněhové pusinky a pudink jimi ozdobit. Vyškrábnutý vanilkový lusk nevyhazujte, lze ho přidat do nádoby s krupicovým cukrem a udělat si domácí vanilkový cukr. 

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář