OBCHOD

Mexický kuřecí kotlík s rýží a fazolemi

Dušené pokrmy lze snadno mrazit. Zbude-li vám tedy od večeře jedna porce, dejte ji do krabičky a zamrazte nebo vezměte s sebou na druhý den do práce. 

Vydání: 2016/6
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-5 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 0:30
Kuře

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená na plátky
    • 2 červené papriky, zbavené semeníku a na nudličky
    • 3 lžíce omáčky chipotle (omáčka z uzených chilli papriček)
    • 2x 400g konzerva krájených rajčat
    • 4 kuřecí prsní řízky, v celku
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 140g dlouhozrnné rýže
    • 400g konzerva pinto (kropenatých) nebo červených fazolí, scezených a propláchnutých
    • svazek koriandru, většina nasekaná, pár listů na ozdobu
    • šťáva z 1 limety
    • 1 lžíce krupicového cukru
    • zakysaná smetana k podávání 

Příprava jídla

1 V rendlíku na oleji opékejte cibuli a papriku asi 4 minuty, až změknou. Pak přidejte omáčku chipotle, míchejte minutu a přidejte rajčata. Vložte kuřecí řízky, naplňte konzervu po rajčatech vodou a přilijte ji do rendlíku. Přiveďte k varu, osolte, opepřete a za občasného míchání a obracení masa vařte zvolna asi 20 minut, až bude kuře hotové.

2 Mezitím uvařte ve vroucí osolené vodě rýži podle návodu na obalu, trvá to zhruba 15 minut. Na poslední minutu přidejte fazole. Sceďte, přidejte nasekaný koriandr a limetovou šťávu, případně dosolte. Přiklopte a uchovejte horké.

3 Vyjměte maso z omáčky a položte je na prkénko. Pomocí 2 vidliček řízky natrhejte na silnější vlákna a potom vraťte do omáčky. Přidejte cukr a podle chuti dosolte. Podávejte
s dušenou rýží s fazolemi, posypané lístky koriandru a doplňte opepřenou zakysanou smetanou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Losos & krémové zapečené brambory

Quesadilly s papričkami jalapeño

Vepřové kotlety s omáčkou satay

Linguine s krémovou rajčatovou omáčkou & kapary

reklama

Přidat komentář