Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nádivka na způsob krkonošského hubníku

Zajímavá příloha vonící podzimem i bezmasý hlavní chod, který nadchne vegetariány.

Vydání: 2016/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Pečení 0:30
Z plechu

Ingredience

    • 6 rohlíků, nakrájených na kostičky
    • 1 cibule, nakrájená nahrubo a podušená na kousku másla doměkka
    • 600g směsi lesních hub, na kousky
    • 4 stroužky česneku, najemno
    • 3 vejce
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • mletý kmín podle chuti
    • majoránka podle chuti
    • 1 kostka kvalitního bujonu
    • cca 600ml mléka, teplého
    • 100g másla, rozpuštěného + na formu
    • pečené kuře, pečená rajčata a salát k podávání (nemusí být) 
     

Příprava jídla

1 Rohlíky a podušenou cibuli dejte do mísy. Přidejte houby, česnek, vejce a sůl a všechno koření a majoránku. Kostku bujonu rozdrobte do mléka a vše dobře promíchejte.

2 Troubu předehřejte na 180°C. Pekáček nebo zapékací porcelánovou formu vytřete máslem. Rozprostřete do ní houbovou směs, uhlaďte a pokapejte rozpuštěným máslem. Vložte do trouby a pečte dozlatova. Podávejte horký, jako přílohu třeba k pečenému kuřeti, nebo i zastudena. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Houbové ragú podle Kitchen story

Houbový tatarák

Smetanová polévka s houbovo-šalvějovými nočky

Houby ve sladkokyselém nálevu

Slezský bigos

Přidat komentář