Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nasi goreng

Nasi goreng neboli smažená rýže pochází z Indonésie, kde ji koupíte u každého pouličního stánku. Je to rychlé a chutná skvěle. Není divu, že si tenhle východní fastfood zamiloval celý svět!

Vydání: 2017/12
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Kuře

Ingredience

    • 4 lžíce rostlinného oleje
    • 2 červené cibule, na plátky
    • 6 stroužků česneku, drcených
    • 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
    • 3 mrkve, nastrouhané nahrubo
    • 4 jarní cibulky, nakrájené nadrobno, bílá a zelená část zvlášť
    • 800 g vařené rýže
    • 200 g uvařeného či upečeného kuřecího masa, natrhaného
    • 1–2 lžíce rybí omáčky
    • 1–2 lžíce sójové omáčky
    • 3 lžíce omáčky kecap manis
    • 4 vejce
    • nasekaný koriandr a omáčka sriracha k podávání

Příprava jídla

V pánvi nebo woku rozpalte 3 lžíce oleje, vsypte cibuli a krátce opékejte. Přidejte česnek, zázvor, mrkev a bílé části jarní cibulky. Opékejte ještě 3 minuty, aby se zázvor rozvoněl. Vsypte rýži a zhruba 2–3 minuty opékejte, přidejte maso, všechny omáčky a promíchejte. Ochutnejte a dochuťte rybí a/nebo některou z ostatních omáček.

Na zbylém oleji opečte 4 volská oka (žloutek musí zůstat tekutý).

Do rýže vmíchejte zbylou cibulku. Podávejte s volským okem, koriandrem a zakápnuté omáčkou sriracha.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí polévka se špenátem

Kuřecí hot pot

Kuřecí závin

Přidat komentář