Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Nepečený cheesecake z bílé čokolády

Popis receptu: 

 Tento cheesecake je jednoduchý na přípravu . Zvládne ho opravdu každý.V kombinaci s jahodami a šlehačkou nebo borůvkovou omáčkou je jeho chuť opravdu luxusní.

Autor: Bohumila Bodláková
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 8 - 10 porcí
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Korpus:

    300 g máslových sušenek Digestive ( prodává obchodní řetězec Albert)

    120 g rozpuštěného másla

    Náplň:

    125 g sýra Philadelphia

    125 g mascarpone 

    250 ml smetany ke šlehání 

    300 g bílé čokolády ( Milka, Belcolade .... )  

    250 g plnotučného měkkého tvarohu v kostce ( ne vanička)

     
     

Příprava jídla

Sušenky nalámejte do nádoby robota a rozmixujte na drobky. Komínkem ve víku nádoby vlijte máslo a znovu promixujte. Dortovou formu s odnímatelným dnem o průměru 23 cm vyložte kolečkem pečícího papíru a přeneste na něj vláčnou hmotu z drobků. Obrácenou lžící ji uhlaďte a   vytvořte trochu vyšší okraj. Formu dejte do ledničky.

Tvaroh vložte do cedníku vyloženého čistou utěrkou a nechte cca 30 min. odkapat nebo vsáknout přebytečnou vodu do utěrky.

Čokoládu vložte do ohnivzdorné misky. Postavte ji na hrnec s mírně vroucí vodou a nechte čokoládu rozpustit. Dvakrát, třikrát zamíchejte a pak ji nechte trochu vychladnout.

Smetanu, tvaroh, Philadelphii a mascarpone krátce prošlehejte v misce. Přidejte rozpuštěnou čokoládu a vyšlehejte dohladka. Vlijte na sušenkový základ a dejte do chladničky alespoň na 3 hod. ( nejlépe přes noc) ztuhnout.

Před podáváním odepněte stěny formy, cheesecake sejměte ze dna a ozdobte ušlehanou šlehačkou a jahodami nebo nakrájejte na řezy a podávejte přelité borůvkovou nebo jahodovou omáčkou.

Omáčka na přelití :

Borůvky nebo jahody svařte v kastrůlku s cukrem ( podle potřeby i trochou vody ). Vše pak rozmixujte do hustší omáčky. Nechte vychladnout a při podávání přelijte každou porci zvlášť.

Komentáře

Obrazek uzivatele
j

Přidat komentář