Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené brambory s karamelizovanou cibulkou

Na pečení stojí za to koupit brambory k tomu určené. Se štěstím na ně natrefíte v řetězcích.

Vydání: 2017/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT1H30M
Pečení 1:30
Z plechu

Ingredience

    • 2–4 (podle velikosti) brambory na pečení, vydrhnuté

    NA NÁPLŇ A OBLOŽENÍ

    • 2 rovné lžíce ghí
    • 2 cibule, nakrájené na tenká kolečka
    • 1/4 lžičky soli + na dokončení
    • 100 g slaniny, nakrájené na kostičky 
    • 60 g másla, vychlazeného
    • 2–4 hrsti nadrobno nakrájené hladkolisté petrželky
    • rukola, šťovík, řepné listy či jiné salátové lístky k podávání

     

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Brambory rozložte na rošt, několikrát je vidličkou propíchněte a pečte asi 1,5 hodiny (podle velikosti).

2 Mezitím na pánvi rozehřejte ghí a na mírném až středním ohni nechte zkaramelizovat osolenou (1/4 lžičky soli) cibuli. Trvá to asi 30 minut. V jiné pánvi nebo na plechu v troubě opečte slaninu a osušte ji papírovými utěrkami.

3 Upečené brambory svrchu opatrně nařízněte, vydlabejte, dužinu promíchejte s tenkými plátečky másla a s petrželkou, osolte a vraťte do vydlabaných ,lodiček‘. Podávejte pokladené karamelizovanou cibulí a posypané vypečenou slaninou. Doplňte salátovými lístky.

NĚCO NAVÍC
Chcete-li, korunujte obloženou bramboru kopečkem zakysané smetany.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborové placky se sýrem

Celozrnné bramborovo-špaldové noky

Brambory v sýrovém bešamelu

Křupavá snídaně z pánve (hash brown)

Bramborový guláš s krůtou a paprikou

Přidat komentář