Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polévka s bílými fazolemi, špenátem a strouháním

Další lahodná podoba fazolové polévky. Díky fazolím a strouhání krásně zasytí. 

Vydání: 2017/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
+ prosychání
PT15M
Vaření 0:15
Polévka

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 3 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • po 1/2 lžičky sušeného tymiánu a bazalky
    • 1,2 litru zeleninového vývaru
    • 1 snítka rozmarýnu
    • 400g konzerva bílých fazolí, scezená a propláchnutá (anebo viz Něco navíc)
    • 100–150g baby špenátových lístků
    • šťáva z 1 citronu
    • nasekaná čerstvá petrželka podle chuti
    • sůl a čerstvě mletý pepř

    NA STROUHÁNÍ

    • 1 vejce
    • asi 200g hrubé mouky + na poprášení

Příprava jídla

1 Na strouhání prošlehejte v misce vejce a postupně k němu přisypávejte mouku (možná nespotřebujete všechnu) a hněťte, až vznikne tuhá, soudržná hmota. Těsto nastrouhejte na hrubém struhadle na pracovní plochu poprášenou moukou a strouhání nechte alespoň hodinu prosychat. (Co nepoužijete do polévky, nechte schnout přes noc a pak uchovávejte v uzavřené nádobě na příště.)

2 V rendlíku nebo hrnci na středním ohni rozehřejte olej. Vsypte česnek a cibuli a za častého míchání opatrně opékejte 2–3 minuty, až cibule zesklovatí. Vsypte sušené bylinky a pár vteřin míchejte, aby se rozvoněly. Pak důkladně vmíchejte vývar. Přiveďte k varu a vložte snítku rozmarýnu. Zmírněte oheň, vařte 10 minut, na poslední 2 minuty přidejte fazole.

3 Pak vsypte strouhání a vařte 2–3 minuty, aby bylo strouhání uvařené. Vmíchejte špenát, citronovou šťávu podle chuti a petrželku. Dosolte, opepřete a ihned podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Červenočočkový dhal s cizrnou

Teplý dýňovo-čočkový salát

Špagety s čočkovou omáčkou a měkkým sýrem

Čočkovo-rajská polévka s batátovými krutonky

reklama

Přidat komentář