Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polévka s chorizem, brokolicí a rýží

Hutné, takzvané přesnídávkové polévky nejsou výsadou jen české kuchyně – inspiraci na tuhle jsme našli v Mexiku.

Vydání: 2017/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Vaření 0:30
Polévka

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 střední pórek, nakrájený na kolečka
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 120 g choriza, na jemné plátky
    • 120 g rajčatového protlaku
    • 2 litry kuřecího vývaru
    • 120 g hnědé rýže basmati
    • 250 g brokolice, rozdělené na menší růžičky

Příprava jídla

1 Na nepřilnavé pánvi rozehřejte lžíci oleje, přidejte cibuli a pórek, špetku soli a začněte na mírném ohni opékat, dokud zelenina nezměkne. Přidejte chorizo a opékejte další 3–4 minuty, až se začne uvolňovat olej. Pak přidejte rajčatový protlak a ještě chvíli opékejte.

2 Vlijte kuřecí vývar, vsypte rýži a přiveďte k varu. Vařte asi 25 minut, nebo dokud není rýže téměř měkká. Pak přidejte růžičky brokolice a povařte ještě 3–4 minuty, aby změkla, ale stále zůstala na skus. Dochuťte solí a pepřem a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Pokud se rozhodnete pro bezmasou verzi, vynechte chorizo, použijte zeleninový vývar místo kuřecího, zvyšte obsah zeleniny a šmrnc polévce dodejte špetkou uzené mleté papriky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Stir-fry s játry a pórkem

Slaný koláč s květákem a rozmarýnem

Kuře zapečené s hříbky a bramborami

Treska ve slanině s kapustou

Přidat komentář