Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polévka s kaprem

Polévku s kaprem si nemusíte dopřávat jen jednou ročně na Štědrý den! Uvařte si ji třeba hned podle našeho receptu.

Vydání: 2016/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT45M
Vaření 0:45
Polévka

Ingredience

    • 6 šalotek
    • 4 brambory (varný tip B)
    • 1–2 mrkve (podle velikosti)
    • 1 řapík celeru
    • 5 stroužků česneku, oloupaných
    • máslo nebo olej na opečení zeleniny
    • 1–2 lžíce hladké mouky
    • špetka muškátového květu
    • 1/2 lžičky strouhané citronové kůry
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

    NA VÝVAR

    • hlava bez žaber, odřezky a 1–2 podkovy z kapra
    • 2 bobkové listy
    • 2 kuličky pepře
    • 2 snítky tymiánu + na ozdobení 

Příprava jídla

1 Všechny přísady na vývar vložte do hrnce, zalijte 1,2 litrem vody, osolte, přiveďte k varu a vařte 20 minut – průběžně sbírejte pěnu. Pak vývar sceďte, z kapra oberte maso a nakrájejte ho na kousky.

2 Všechnu zeleninu nakrájejte na kostičky či plátky, česnek nadrobno. V hrnci rozpalte máslo (olej) a zeleninu na něm opékejte zhruba 6 minut, až se rozvoní. Potom ji zaprašte moukou, míchejte další minutu a zalijte zchladlým vývarem.

3 Promíchejte, přiveďte k varu a vařte, dokud není zelenina měkká. Polévku dochuťte muškátovým oříškem, citronovou kůrou, solí a bílým pepřem a na talíři ozdobte snítkami tymiánu. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Křehký koláč s kaprem a bylinkami

Kapr pečený na slanině a šťouchaných bramborách

Srbské kapří balíčky se zeleninou

Kapr v pivní omáčce se smetanou a žampiony

reklama

Přidat komentář