OBCHOD

Sendvič s rybími prsty & zelenou majonézou

Takový sendvič jste ještě nejedli! Přestože můžete potočnici nahradit rukolou, pokud ji seženete, dejte jí šanci. Obsahujete totiž spoustu vápníku, manganu a vitaminů A, C, B6 a K. 

Vydání: 2016/6
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Por 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
Opékání 0:10
Sendvič

Ingredience

    • 6–8 kvalitních rybích prstů (my máme v oblibě ty z Lidlu) + olej na opékání nebo smažení
    • 2 hrsti potočnice na majonézu + 2–3 hrsti potočnice k podávání
    • citronová šťáva podle chuti
    • 3 lžíce majonézy
    • 4 plátky dobrého toustového chleba
    • 1 jarní cibulka, nakrájená na tenká kolečka 

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu nebo gril (nebo si nachystejte toustovač) a na pánvi na oleji opečte, usmažte či jinak podle návodu připravte rybí prsty.

2 Mezitím nasekejte 2 hrsti potočnice v mixéru nebo v chopperu najemno. Přidejte majonézu a promíchejte několika pulzy. Dochuťte citronovou šťávou podle libosti.

3 Plátky chleba zlehka opečte, aby zůstaly uvnitř vláčné. Dva potřete tlustou vrstvou majonézy. Na ni dejte rybí prsty, posypte jarní cibulkou a završte hromádkou potočnice a pak přiklopte a hned jezte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Těstoviny s potočnicí

Jarní rizoto s potočnicí

reklama

Přidat komentář