Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Slaný koláč s květákem a rozmarýnem

Skvělá rodinná večeře i rychlé pohoštění pro přátele!

Vydání: 2017/11
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Pečení 0:25
Z plechu

Ingredience

    • 1 balení listového těsta (300 g) 
    • vejce na potření
    • 200 g sýra Taleggio nebo Limburger (limburský sýr, k dostání např. v obchodech Lidl), na kousky
    • 600 g květáku (malá hlávka), nakrájeného na plátky o síle 1,5 cm 
    • olivový olej na pokapání 
    • 3 snítky rozmarýnu 
    • vločková sůl

Příprava jídla

1 Rozehřejte troubu na 200°C. Listové těsto vyválejte a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Asi 2cm od kraje těsta naznačte nožem okraje a těsto propíchejte vidličkou (vyhněte se naznačeným okrajům). Okraje pak potřete rozmíchaným vajíčkem.

2 Těsto pokryjte kousky sýra, na něj položte plátky květáku (můžete použít i mladé vnitřní lístky, přichycené těsně u hlávky) a pokapejte trochou olivového oleje. Dejte do trouby a pečte 20 minut, nebo dokud květák nezačne měknout. Přidejte stonky rozmarýnu (z části můžete odrhnout lístky a posypat jimi koláč, zbytek nechte v celku). Pečte dalších 5 minut, až bude koláč zlatý a náplň propečená. Dochuťte vločkovou solí.

NĚCO NAVÍC
Koláč můžete ochutit třeba i ančovičkami – přidejte je na koláč současně s květákem. Pokud chcete, můžete je předem opláchnout a nechat okapat, nebudou pak tak slané. Nebo můžete na závěr přidat spolu s rozmarýnem olivy. Koláč podávejte s listovým salátkem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka s chorizem, brokolicí a rýží

Stir-fry s játry a pórkem

Kuře zapečené s hříbky a bramborami

Treska ve slanině s kapustou

Přidat komentář