Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smažené plněné papričky

Tahle nenápadná chuťovka nadchne každého! Nejdřív křupavé těstíčko, pod ním šťavnatá paprička a uvnitř sýrová náplň... Lahůdka!

Vydání: 2017/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odpočinutí
PT5M
Smažení 0:05
Chuťovka

Ingredience

    • 200g čerstvého sýra, např. lučiny nebo žervé
    • 100g parmazánu, nastrouhaného najemno
    • hrst nasekané hladkolisté petrželky
    • 1–2 červené chilli papričky, najemno
    • 8 baby papriček, odříznutá stopka a vydlabaný vnitřek
    • cca 200ml světlého piva
    • hladká mouka na obalení
    • strouhanka panko na obalení
    • olej na smažení
    • bílý jogurt řeckého typu a hrst lístků rukoly k podávání

Příprava jídla

1 Čerstvý sýr dobře promíchejte se strouhaným parmazánem, petrželkou a chilli. Baby papričky naplňte směsí sýrů. Naplněné papričky smočte v pivu, obalte je v hladké mouce a nechte asi 15 minut odpočinout.

2 Potom je znovu omočte v pivu a obalte ve strouhance, aby byla sýrová náplň zcela pokryta rovnoměrnou vrstvou obalu. Smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje ze všech stran, z každé asi 2 minuty dozlatova. Přebytečný olej nechte okapat na papírových utěrkách. Podávejte s bílým jogurtem a lístky rukoly

NĚCO NAVÍC
Chcete-li tuhle chuťovku v ostřejší verzi, použijte místo sladkých papriček pálivé jalapeños – v tom případě vynechte chilli papričky z náplně.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát Caesar s pečeným kuřetem a minitousty

Cibulové kroužky ve slanině

Grilované sendviče s pivním sýrem a čatní

Kukuřičný chlebíček s jarní cibulkou a chilli

Pivní sýrová polévka

Dip s opečenou jarní cibulkou & zelenina

Fandíme aneb 30 receptů k povzbuzování!

30 pořádně pálivých jídel

Přidat komentář