Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špagety s čočkovou omáčkou a měkkým sýrem

Čočková omáčka? Ano! A je opravdu skvělá.

Vydání: 2017/3
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Těstoviny

Ingredience

    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 velká mrkev, nakrájená nadrobno
    • 2 řapíky celeru, nakrájené nadrobno
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 2 lžičky mletého římského kmínu
    • 1 lžíce rajčatové pasty nebo protlaku
    • 2x 400g konzerva krájených rajčat
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 400g konzerva hnědé či zelené čočky (anebo uvařená sušená čočka)
    • 350g linguine, špaget nebo jiných dlouhých těstovin
    • 100–150g čerstvého sýra (my jsme použili značku Kromilk), fety nebo balkánského sýra

Příprava jídla

1 V rendlíku na středním ohni rozehřejte olej. Vsypte cibuli, mrkev a řapíkatý celer, zmírněte oheň a opékejte zeleninu doměkka, asi 5 minut, občas promíchejte. Přidejte česnek, římský kmín, rajčatovou pastu (protlak) a minutu míchejte. Vlijte rajčata a 125ml vody. Přiveďte k varu, podle chuti osolte a opepřete. Zmírněte oheň, zvolna vařte 10 minut, vsypte čočku a vařte ještě 5 minut.

2 Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě, aby byly al dente. Sceďte a v rendlíku promíchejte s omáčkou. Podávejte posypané rozdrobeným sýrem.

NĚCO NAVÍC
Jídlo můžete na talíři posypat čerstvou petrželkou nebo lístky z celerových řapíků. Vmíchat můžete také hrst rukoly, baby špenátu nebo polníčku (skvělá šance, jak zužitkovat zbytky!).

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Červenočočkový dhal s cizrnou

Teplý dýňovo-čočkový salát

Polévka s bílými fazolemi, špenátem a strouháním

Čočkovo-rajská polévka s batátovými krutonky

Přidat komentář