Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Španělský ptáček à la chlebíček

Je na vás, jestli si tuhle dobrotu připravíte mezi chleby ve stylu pastrami, nebo si z chleba nakrájíte menší díly, nasucho je opečete a vyrobíte malé chlebíčky. Obě verze jsou skvělé! 

Vydání: 2016/10
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Sendvič

Ingredience

    • 6 malých kyselých okurek
    • 6 lžic crème fraîche nebo tučné zakysané smetany (min. 20%)
    • 2 šalotky, nakrájené nadrobno
    • 2 lžičky plnotučné nebo hrubozrnné hořčice
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 8 plátků rustikálního žitného nebo tmavého chleba
    • 200g rostbífu, na tenké plátky, nebo kvalitní hovězí šunky
    • 50g kvalitního gothaje, na plátky
    • 2 vejce, uvařená natvrdo, na plátky 

Příprava jídla

1 Kyselé okurky nastrouhejte nahrubo nebo nakrájejte nadrobno a smíchejte s crème fraîche, šalotkou a hořčicí. Dochuťte solí a pepřem.

2 Směs rozdělte na 4 plátky chleba, na ně rozdělte rostbíf, gothaj a vejce. Přiklopte zbylými plátky chleba a podávejte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kulajda à la ruské vejce

Svíčková jako burger

Fazolačka à la chili con carne

reklama

Přidat komentář