Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špenátová žemlovka s uzeným masem

Slaná žemlovka je skvělá teplá, ale můžete si ji dát do krabičky a vzít jako svačinu kamkoli s sebou!

Vydání: 2016/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT25M
Pečení 0:25
Z plechu

Ingredience

    • 3 malé bílé bagetky, natrhané na menší kusy
    • 3 lžíce rozehřátého másla
    • 240g ricotty
    • 2 hrsti mladého (baby) špenátu
    • 200g uzeného masa, natrhaného nebo nakrájeného na velikost sousta
    • pár snítek tymiánu, otrhané lístky
    • 9 vajec
    • 125ml mléka
    • 250ml smetany ke šlehání
    • 2 stroužky česneku, nadrobno (nemusí být)
    • 40g strouhaného parmazánu
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • hotové bazalkové pesto k podávání 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. Natrhané bagetky rozprostřete na plech a pokapejte je máslem. Vložte do trouby a nechte je zezlátnout a zkřupavět. Vyjměte z trouby a nechte zchladnout (troubu nevypínejte).

2 Zlehka promíchejte ricottu, špenátové listy, kousky uzeného masa, tymián a kousky opečených baget. Směs rozprostřete na dno zapékací nádoby. Smíchejte vejce, mléko, smetanu, česnek, chcete-li, a parmazán. Směs osolte a opepřete a zalijte jí obsah zapékací nádoby. Vložte do trouby a pečte cca 25 minut, až nákyp zpevní. Podávejte horké nebo studené, pokapané pestem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bagety s česnekovými řízečky a fenyklovým salátem

Čokoládovo-cuketové bochánky

Rýžový salát à la děda Houser

Přidat komentář