Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Srbské kapří balíčky se zeleninou

Do balíčku můžete kromě kapra zabalit i jinou rybu!

Vydání: 2016/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
+ odležení
PT20M
Pečení 0:20
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 4 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce mleté sladké papriky (nebo podle chuti)
    • 4 filety z menšího kapra
    • mořská sůl a mletý bílý pepř
    • 100g rajčat, nakrájených na kostičky
    • 100g barevných paprik, na kostičky
    • 100g cibule, nakrájené na klínky
    • pár snítek tymiánu
    • 200g zakysané smetany
    • 1–2 lžičky nastrouhaného křenu
    • bílé pečivo k podávání 

Příprava jídla

1 Olivový olej smíchejte s mletou paprikou, zhruba polovinou téhle směsi potřete porce ryby ze všech stran, osolte a nechte asi 15 minut odležet v chladu. Troubu předehřejte na 180°C.

2 Nakrájenou zeleninu promíchejte s druhou polovinou paprikového oleje, snítkami tymiánu a osolte. Připravte si 4 kola alobalu a na ně položte 4 kola vystřižená z pečicího papíru, v němž budete pokrm podávat. Na střed každého kola navršte 1/4 zeleninové směsi, na ni položte porci odleželého kapra, uzavřete do balíčků a dejte na 20 minut do trouby či na gril.

3 Mezitím smíchejte zakysanku s křenem, ochuťte solí a pepřem a společně s bílým pečivem podávejte k balíčkům. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Křehký koláč s kaprem a bylinkami

Kapr pečený na slanině a šťouchaných bramborách

Polévka s kaprem

Kapr v pivní omáčce se smetanou a žampiony

reklama

Přidat komentář