Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Stir-fry s játry a pórkem

V téhle podobě si játra uchovají šťavnatost, musíte je ale hlídat, aby zůstala uvnitř pěkně růžová.

Vydání: 2017/11
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 3–4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ marinování
PT20M
Vaření 0:20
Maso

Ingredience

    • 500 g kuřecích jater
    • 3 lžíce světlé sójové omáčky
    • 2 lžíce třtinového cukru
    • 1 lžíce rýžového vína
    • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
    • 1 lžička kukuřičného škrobu
    • 1 pórek (pouze bílá a světle zelená část), podélně na čtvrtiny a pak na špalíčky
    • 4 stroužky česneku, nasekané
    • 2 lžíce sezamového oleje
    • 100 ml kuřecího vývaru
    • dušená nebo vařená jasmínová rýže k podávání

Příprava jídla

1 Játra omyjte, osušte a překrájejte na půl. Smíchejte sójovou omáčku, cukr, rýžové víno, černý pepř a kukuřičný škrob. Kuřecí játra přidejte do směsi a dobře promíchejte, aby se všechno maso obalilo. Zakryjte a nechte 20 minut marinovat v pokojové teplotě.

2 Játra vyjměte z marinády a nechte nad mísou okapat, marinádu uchovejte. Rozpalte wok nebo větší pánev s 1 lžící oleje a opékejte na něm pórek a česnek, dokud nezačnou měknout a zlátnout, neměly by však zhnědnout! Zeleninu shrňte na stranu mimo největší žár a do středu pánve nalijte zbývající olej. Jakmile se olej zahřeje, přidejte játra a opečte je, jednou je během opékání otočte.

3 Vlijte do pánve marinádu a kuřecí vývar a zamíchejte, aby se játra a pórek promíchaly. Nechte nezakryté probublávat dokud nejsou játra hotová a omáčka mírně zhoustne. Podávejte s jasmínovou rýží.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka s chorizem, brokolicí a rýží

Slaný koláč s květákem a rozmarýnem

Kuře zapečené s hříbky a bramborami

Treska ve slanině s kapustou

Přidat komentář