Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s potočnicí

Obáváte-li se, že jídlo bude příliš suché, vmíchejte do něj spolu s potočnicovým pestem i trochu vody z vaření těstovin. Potočnici lze nahradit rukolou (není to úplně ono), planou řeřišnicí luční či lžičníkem lékařským. 

Vydání: 2016/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Těstoviny

Ingredience

    • 2 porce (200g sušených, cca300g čerstvých) těstovin tagliatelle nebo jiných širokých nudlí
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
    • 60g potočnice
    • (odpovídá 1 balení z Marks & Spencer)
    • 1/2 malého stroužku česneku
    • 25g vlašských ořechů, pekanů nebo neloupaných mandlí + další na ozdobení
    • 50g strouhaného parmazánu + k podávání
    • 2 lžíce panenského olivového oleje nebo víc, podle potřeby
    • černé olivy na ozdobení (nejlépe nebarvené, které mají fialovohnědou barvu)
     

Příprava jídla

1 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente.

2 V robotu, vhodném mixéru nebo chopperu nasekejte polovinu potočnice (nastříhanou či nasekanou), česnek, vlašské ořechy, parmazán a olej (nejprve dejte 2 lžíce, podle potřeby přidejte další) dohladka. Podle chuti osolte a opepřete.

3 Těstoviny sceďte a pak do nich hned vmíchejte pesto. Podávejte posypané zbývající potočnicí, olivami, dalšími ořechy a parmazánem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sendvič s rybími prsty & zelenou majonézou

Jarní rizoto s potočnicí

Přidat komentář