Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Treska s pestem a česnekovými bramborami

Jemná ryba v křupavém kabátku vám určitě zachutná!

Vydání: 2017/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 1 kg brambor, oloupaných a nakrájených na kostky o hraně 2 cm
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 snítky čerstvého rozmarýnu, lístky odrhnuté a nahrubo nakrájené
    • 3 stroužky česneku, nasekané najemno

    NA RYBU

    • 75 g bazalkového pesta (nejlépe domácího)
    • 50 g drobečků z bílého chleba
    • 50 g strouhanky panko
    • najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu + klínky citronu k podávání
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4 vyšší filety tresky s kůží (à 250g), zbavené kostí

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C. Brambory nasypte do pekáčku, pokapejte olivovým olejem a pečte v rozehřáté troubě 20 minut.

2 Mezitím smíchejte pesto, drobečky pečiva, strouhanku panko a citronovou kůru, osolte a opepřete. Do malého pekáčku vložte kůží dolů porce tresky a na každou z nich navršte čtvrtinu připravené zelené směsi.

3 Brambory po 20 minutách vyndejte z trouby a teplotu snižte na 180°C. Brambory posypte nasekaným rozmarýnem, osolte a opepřete. Pekáček pak dejte zpět do trouby na střední mřížku, na spodní umístěte pekáček s treskou. Pečte 10 minut.

4 K bramborám vmíchejte česnek. Pečte spolu s rybou ještě 7 minut (ryba musí být zcela hotová a brambory měkké a křupavé).

NĚCO NAVÍC
Servírujte se zelenými fazolkami nebo brokolicí připravenou v páře a jednoduchým dresinkem (smíchejte např. 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíci citronové šťávy, 1 lžičku dijonské hořčice a trochu soli a pepře.)

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Fazolová polévka s klobáskami

Vepřová panenka s estragonem & špenátová polenta

Těstoviny s modrým sýrem, šalvějí a ořechy

Pikantní čínské kuře

Přidat komentář