Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Treska ve slanině s kapustou

Ryba je lehká a dietní, zimní grády získala díky plátkům slaniny a kapustě.

Vydání: 2017/11
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 4 porce
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 4 vyšší filety bílé tresky nebo jiné bělomasé ryby
    • 2 lžíce celozrnné hořčice
    • 8 plátků slaniny
    • 150 ml suchého bílého vína
    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 1/2 hlávky kapusty nebo špičatého zelí, nakrouhané najemno
    • 150 g mraženého hrášku
    • 1 velký stroužek česneku, podrcený
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • bramborová kaše k podávání

Příprava jídla

1 Rozehřejte troubu na 190°C. Filety tresky potřete hořčicí a každý kousek pevně zabalte do dvou plátků slaniny. Vložte do zapékací misky, podlijte 100ml bílého vína a 15 minut pečte.

2 V pánvi rozehřejte olej, přidejte kapustu nebo špičaté zelí a na prudším ohni opékejte 3 mi- nuty, pak přihoďte hrášek, česnek a zbylé víno. Osolte, opepřete a vařte další 2 minuty, aby hrášek povolil.

3 Kapustu s hráškem rozdělte na čtyři talíře, přidejte rybu a přilijte šťávu z pánve i pekáčku. Servírujte s bramborovou kaší.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka s chorizem, brokolicí a rýží

Stir-fry s játry a pórkem

Slaný koláč s květákem a rozmarýnem

Kuře zapečené s hříbky a bramborami

Přidat komentář