Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Velikonoční nádivka

Na klasickou nádivku zkrátka nedáme dopustit. Zkuste ji ale posunout ještě o krok dál a vylepšit ji nasekanými mandlemi!

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6-8 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT50M
Pečení 0:50
Maso

Ingredience

    • 7 rohlíků nebo housek, nejlépe z předchozího dne
    • 150 ml plnotučného mléka (část lze nahradit uzeným vývarem)
    • 50 g másla, změklého
    • 6 vajec, žloutky a bílky oddělené
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • špetka strouhaného muškátového oříšku
    • 300 g libového uzeného, předem uvařeného a zchladlého, vývar můžete uchovat
    • 150 g zeleného lupení (mladý špenát, medvědí česnek, petrželka, kopřivy...)
    • velká hrst hrubě nasekaných mandlí

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. Pečivo nakrájejte na úhledné kostičky a nechte proschnout (nejlepší je pečivo nakrájené již předchozího dne. Pokud spěcháte, můžete si pomoci troubou a kostičky v ní za mírné teploty prosušit).

2 Mléko mírně ohřejte a rozmíchejte v něm máslo a žloutky, osolte, opepřete a párkrát strouhněte muškátový oříšek. (Část mléka můžete nahradit vývarem z uzeného masa.) Do mísy dejte pečivo a zalijte jej směsí mléka, másla a žloutků. Uzené maso nakrájejte. Bílky vyšlehejte do pevného sněhu. Přidejte maso, zelené lupení (medvědí česnek posekejte, kopřivy jako jediné je lepší spařit a vymačkat z nich přebytečnou vodu). Směs spojte opatr- ně sněhem, nalijte do vymazané a strouhankou vysypané formy na biskupský chlebíček. Posypte mandlemi, vložte do trouby a pečte asi 50 minut, nebo dokud nezezlátne.

NĚCO NAVÍC
Použít můžete cokoli zeleného, i rukolu nebo polníček. Nejlepší je směs, jen z rukoly by mohla nádivka chutnat hořce. Mandle můžete vmíchat i dovnitř nádivky. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jarní klíčková pomazánka

Miniquiche s pórkem

Focaccia na špízu

Zelenina s pažitkovým dipem

Sendviče s vajíčkovou pomazánkou

Crostini s prosciuttem a hráškovým pestem

Tvarohové bábovky s krémem

Tříbarevné pusinky

Citronáda s rozmarýnem

Rozmarýnové martini

Přidat komentář