Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zázvorovo-kurkumové latte

Oddenek kurkumovníku (rostlina příbuzná další léčivce známé jako koření, zázvorovníku lékařskému) obsahuje barviva kurkuminoidy, jež mají protizánětlivé účinky a pomáhají chránit jaterní buňky před poškozením alkoholem a jedy z prostředí. Kurkuma rovněž může působit v prevenci srdečních a mozkových příhod. Připisuje se jí mimo jiné i role v předcházení demenci.

Vydání: 2017/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 1-2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT3M
Vaření 0:03
Nápoj

Ingredience

    • 250ml neslazeného mandlového mléka
    • 1 lžíce nastrouhané čerstvé kurkumy, oloupané (může být i 1 lžička sušené mleté)
    • 1 lžíce nastrouhaného zázvoru, oloupaného
    • 1 svitek skořice
    • špetka mletého černého pepře
    • 1 lžička kokosového nebo třtinového cukru

Příprava jídla

1 V rendlíku pomalu ohřejte mléko. Pak přidejte všechny ingredience a opatrně přiveďte k varu. Odstavte a přelijte do šálků. Ihned podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát Waldorf s kuřetem

Topinamburové pyré s pošírovanou rybou

Frittata z trouby s květákem, houbami a výhonky

Guláš z hlívy

Ovesné sušenky

reklama

Přidat komentář