Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zelenina s pažitkovým dipem

Je libo zdravou svačinku nebo občerstvení na večírek? Zeleninové tyčinky s dipem jsou vždy skvělou volbou!

Vydání: 2017/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Chuťovka

Ingredience

    • 250 g čerstvých dlouhých zelených fazolek
    • svazek karotky nebo několik mladých mrkví
    • 1 větší okurka
    • 4 řapíky celeru

    NA DIP

    • 200 g zakysané smetany
    • 50 g jogurtu řeckého typu
    • 1/2 citronu, nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • 2 lžíce nasekané pažitky
    • 2 filety z ančoviček, okapaných a nasekaných najemno
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Ve velkém hrnci uveďte vodu k varu, osolte a vhoďte fazolky. Krátce povařte, aby změkly, ale stále zůstaly křupavé, trvá to asi 2–3 minuty. Ihned sceďte a propláchněte ledovou vodou, abyste zastavili zbytkový var – fazolky tak zůstanou svěže zelené. Nechte je okapat a opatrně osušte. Mrkev a okurku nakrájejte na špalíčky, řapíky celeru zbavte vláken a pokrájejte na přiměřeně dlouhé špalíčky.

2 Smíchejte zakysanou smetanu, jogurt, citronovou šťávu i kůru, dijonskou hořčici a ančovičky. Nakonec přidejte nasekanou pažitku. Dip rozdělte do sklenic se širším okrajem nebo do úzké mísy a zeleninu do něj opatrně zapíchněte. Pokud dip zbude, umístěte jej do extra mističky na další namáčení.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jarní klíčková pomazánka

Velikonoční nádivka

Miniquiche s pórkem

Focaccia na špízu

Sendviče s vajíčkovou pomazánkou

Crostini s prosciuttem a hráškovým pestem

Tvarohové bábovky s krémem

Tříbarevné pusinky

Citronáda s rozmarýnem

Rozmarýnové martini

Přidat komentář