Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zelený chřest s parmskou šunkou

Sezona chřestu není dlouhá a o to víc se na ni těšíme! Podávejte ho třeba jako předkrm zabalený v kabátku z parmské šunky.

Vydání: 2017/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT2M
Vaření 0:02
Zelenina

Ingredience

    • 400 g (1 svazek) tenkého zeleného chřestu 
    • 100–150 g parmské šunky
    • 6–10 křepelčích vajíček (viz Něco navíc) 

    NA ZÁLIVKU

    • 100 ml olivového oleje
    • 3–4 lžíce citronové šťávy (podle chuti) 
    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • mořská sůl a čerstvě
    • mletý pepř

Příprava jídla

1 Chřest dejte do mísy a zalijte vroucí vodou. Nechte stát 5 minut, vodu slijte, chřest osvěžte studenou vodou a nechte vychladnout. Výhonky obtočte plátky šunky (nevadí, když nevystačí na všechny). Chřest se šunkou i bez naaranžujte na servírovací talíř. Poklaďte ho rozpůlenými vajíčky. V misce prošlehejte přísady na zálivku. Osolte, opepřete a dobře promíchejte. Zálivkou přelijte chřest a ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC 
Vajíčka zalijte v rendlíčku studenou vodou a přiveďte k varu. Po 60–80 sekundách jsou vajíčka nahniličko, po 2 minutách natvrdo. Zchlaďte je hned studenou vodou a oloupejte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Lososová pěna s holandskou omáčkou a okurkou

Anglická hovězí pečeně čili roastbeef

Brambůrky s česnekovým máslem a dvojí hrášek s jarní cibulkou

Větrníčky à la éclairky

Přidat komentář