Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hruškový koláč

Až jednou hruškový koláč ochutnáte, budete jej péct donekonečna. Má tak jemnou a vyváženou chuť, že půlku sníte za tepla. Až vychladne, půjdete jej ochutnat znova a záhy zjistíte, že na rodinu už nic nezbylo.

Autor:
Hodnocení:
158 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 6-8
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Pečení 0:30
Koláč Česká

Ingredience

    • 150 g tvarohu
    • 6 lžic slunečnicového oleje
    • 1 vejce
    • 2 balíčky vanilkového cukru
    • špetka soli
    • 1 lžíce kakaového prášku
    • 300 g hladké mouky
    • 3 lžičky prášku do pečiva
    • máslo na vymazání plechu

    Na náplň

    • 1,5 kg hrušek, oloupaných, zbavených jádřinců a nakrájených na plátky, smíchaných s kůrou a šťávou z jednoho citronu
    • 3 vejce, žloutky a bílky odděleně
    • 250 g tvarohu
    • 250 g crème fraîche, francouzské vysokoprocentní obdoby zakysané smetany
    • 75 g cukru
    • 1 balíček vanilkového cukru
    • 1 lžíce jedlého škrobu
    • špetka mletého hřebíčku

Příprava jídla

Tvaroh, olej, vejce, vanilkový cukr, sůl a kakao smíchejte v míse nebo robotu dohladka. Postupně přidávejte mouku prosátou s práškem do pečiva; pokud je těsto moc tuhé, přidejte 1–2 lžíce vody. Pak ho rozválejte – vmáčkněte do vymaštěného plechu o rozměrech 30 × 40 cm. Navrch naklaďte hrušky.

Troubu předehřejte na 200 °C. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Žloutky utřete s tvarohem, crème fraîche, cukrem, vanilkovým cukrem, škrobem a hřebíčkem a opatrně je spojte s bílky. Směsí rovnoměrně potřete hrušky a dejte péct doprostřed trouby na zhruba půl hodiny, až vršek koláče pěkně ztuhne.

Další recept na hruškový koláč naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Zajímavý koláč
Obrazek uzivatele
tento kolac je pro me velikym zklamanim, rozhodne neodpovida chvalozpevum z nadpisu.. je mdle chuti, stoji spoustu namahy ktera neodpovida vysledku..
Obrazek uzivatele
Koláč jsem dělala podle receptu a rozhodně není mdlé chuti. Když hrušky namočíte do šťávy a kůry z 1 citronu a přidáte tlučený hřebíček, určitě není mdlý. Mě i celé rodině velice chutnal a rozhodně jsme ho nepekli naposledy. Doporučuji se držet receptu :D
Obrazek uzivatele
Koláč není dobrý, spodní vrstva je suchá, horní matlavá, celkově mdlý.
Obrazek uzivatele
Koláč je skvělý! Dal poněkud více práce než jsem čekala, výsledek ale stojí za to. Díky!

Přidat komentář