Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Husí krev na cibulce

Tradiční lahůdka, která v menu husích hodů nesmí chybět.
Vydání: 2011/11
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Česká

Ingredience

    • 300 ml čerstvé husí krve (není jisté, kolik jí dostanete, odměřte ji a uzpůsobte tomu množství pečiva)
    • necelé 2 rohlíky, nakrájené na kostičky
    • čerstvá majoránka (jen lístky a nedřevnaté části)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 stroužek česneku (nebo podle chuti), drcený
    • 3 lžíce husího sádla
    • 1 (červená) menší cibule, nakrájená najemno

Příprava jídla

1 Rohlíky zalijte krví. Přidejte trochu majoránky, sůl, pepř a česnek. V pánvi rozehřejte sádlo a osmahněte na něm cibuli doměkka. Přidejte pečivo s krví a duste, dokud krev nepřipomíná barvou jelítkový prejt. Podle chuti dolaďte majoránkou, solí a pepřem.

2 Podávejte s pečivem jako předkrm nebo s bramborovou kaší jako hlavní jídlo.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Svatomartinská hostina

Červené zelí s brusinkami

Pečená husa s jablky & bramborové knedlíčky

Husí vývar s bylinkovým kapáním

Husí játra se slaninou a lokšemi

Obrané husí maso s opečenými bramborami

Pomazánka z husího masa

Husí hody

Přidat komentář