Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Obrané husí maso s opečenými bramborami

Pokud chcete druhý den podávat husu jako úplně jiné jídlo, zkuste tenhle recept podle staré kuchařky Vaření jedna radost od Gabriely Suché.

Vydání: 2011/11
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT30M
Vaření 0:30
Maso Česká

Ingredience

    • cca 2 lžíce másla či husího sádla
    • 1 malá cibule, nadrobno nakrájená
    • cca 3 lžíce hladké mouky
    • 500 ml husího či jiného drůbežího vývaru
    • 2 lžíce červeného vinného octa
    • sůl, pepř, mletý kmín
    • cca 400 g obraného zbylého masa z pečené husy, nakrájeného na kusy
    • vařené brambory opečené na husím sádle k podávání

Příprava jídla

1 Na tuku nechte v rendlíku zesklovatět cibuli, přisypte a rozmíchejte tolik mouky, aby vznikla hustá jíška. Až zezlátne, vmíchejte do ní směs vývaru a octa. Osolte, opepřete, okmínujte. Až omáčka zhoustne, nechte v ní prohřát maso. Maso podávejte s dozlatova opečenými brambůrkami a přelité omáčkou.

NĚCO NAVÍC
Jestli vám kromě masa zbyly i knedlíky a zelí, není co řešit. Maso a knedlíky nakrájejte či natrhejte a všechno opečte v pánvi na husím sádle.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Svatomartinská hostina

Červené zelí s brusinkami

Pečená husa s jablky & bramborové knedlíčky

Husí vývar s bylinkovým kapáním

Husí krev na cibulce

Pomazánka z husího masa

Husí játra se slaninou a lokšemi

Husí hody

Přidat komentář